BIN Bos logo

BIN Bos is het Buurt Informatie Netwerk dat in Steenokkerzeel (Vlaams-Brabant) de wijken Groenveld, Veerlebos, Zonnebos en Duistbos overkoepelt. Vanaf 1 januari 2016 zijn wij officieel actief als BIN in de politiezone KASTZE.

Samen houden wij onze buurt veilig!

Contact Facebook Word lid!

Wat is een BIN?

Een buurtinformatienetwerk (BIN) is een samenwerkingsverband tussen burgers en de lokale politie binnen een bepaalde buurt. De drie pijlers van het netwerk zijn de burgers, de coördinatoren en de lokale politie.

Word ook lid!

Hoe Werkt een BIN?

Er zijn vijf eenvoudige stappen om onze buurt veiliger te maken, en het aantal inbraken fors te beperken. Alles begint met een gezonde dosis waakzaamheid en in samenwerking met onze lokale politiezone KASTZE.

Vijf Eenvoudige Stappen

Overzichtskaart BIN Bos

Ervaringen van BIN’ers…

Een BIN-coördinator getuigt:

“Dankzij het BIN is het aantal inbraken stevig gedaald in onze wijk. Wij hebben het hen moeten aanleren, maar inwoners zijn nu niet bang meer om onmiddellijk het noodnummer 101 te bellen wanneer ze iets verdachts opmerken. Akkoord, het is soms vals alarm, maar het houdt de inwoners, de politie en eventueel de beveiligingsfirma’s alert.”

Een gemandateerd politiebeambte meldt:

“Omdat wij een inbraakgevoelige politiezone zijn, willen wij de burger betrekken en voldoende inlichten over verdachte zaken. Ook bij inbraken heeft de burger vaak iets opgemerkt.”